Sunde tænder giver større glæde ved at synge

Posted by on dec 28, 2021 in Musik og hjernen | Kommentarer inaktiverade för Sunde tænder giver større glæde ved at synge

Sunde tænder giver større glæde ved at synge

Der er mange mennesker, der har stor glæde ved at synge. Der er et hav af kor i Danmark, og mange mennesker nyder den ugentlige aften, hvor koret mødes for at øve, og de koncerter, som koret gennemfører i løbet af året.

Alene i de godt 2.500 kirker, som der er i dette land, er der rigtig mange kor, store som små. Nogle synger blot til en almindelige gudstjenester, mens andre kirkekor har arbejdet sig frem til et næsten professionelt niveau og optræder i hele landet med deres sangkunst.

Uanset om du synger i kor, synger solo eller er forsanger i et mere eller mindre professionelt band, så er en del af øvelsen at åbne munden og lade tonerne flyde ud til glæde for publikum. For nogle er det et problem, hvis de har problemer med deres tænder. Nogle lider af skæve tænder, som ikke er blevet behandlet i deres barn- og ungdom. Andre har misfarvede tænder og bryder sig ikke om at vise dem frem. Det behøver imidlertid ikke været problem. Misfarvede tænder kan forebygges og behandles, så man stolt kan vise sin perlerække af tænder frem.

Det er vigtigt at holde en god mundhygiejne, og selv om misfarvede tænder ikke er ensbetydende med dårlig hygiejne, vil man føle sig bedre tilpas, hvis tænderne er rene og pæne.

Man kan få misfarvede tænder af flere ting – de mest almindelige er farvede fødevarer, vin, te og kaffe, men hos virksomheden GUM kan man få både gode råd og produkter til at afhjælpe problemet.

Når man skal synge, vil man helt klart have det bedre med det, hvis man ved, at ens tænder ser godt ud. Der er derfor kun gode grunde til at kigge en gang på sine tænder og se, om man kan gøre noget, for at de bliver flottere at se på.

At kunne synge igennem og være fri og glad ved det, handler i høj grad om, at man har tillid til sig selv og er tryg ved, at man har den rette udstråling. Hvis man havde større lyst til at holde hånden hen foran munden, når man skulle synge, så gik det nok ikke så godt med klang og hørbarhed. Så flotte tænder hjælper på sangglæden – så simpelt er det.

Sang kan give et bedre helbred

Sang er ikke alene godt for ens psykiske velbefindende. Der er efterhånden mange forsøg, der viser, at det at synge kan afhjælpe lungeproblemer eller mildne de gener, folk med dårlige lunger kan have. Så også her kan der være gode grunde til at kaste sig over sang. Sang betyder, at man får skubbet en masse luft ned i lungerne og skal bruge lungekraften på at få den ud i gen – det er simpel, fysisk træning, som alle har gavn af, men som folk med svage lunger får ekstra benefit af.

Webly