Stimuler børnene til at synge i kor

Posted by on jan 4, 2022 in Musik og hjernen | Kommentarer inaktiverade för Stimuler børnene til at synge i kor

Stimuler børnene til at synge i kor

Glæden ved at kunne spille et instrument, bruge sin stemme eller på anden måde være udøvende med musik er en af de bedste gaver, som forældre kan formidle videre til deres børn. Selv om det kan være en træls affære at skulle øve sig ved klaveret, få sangtimer eller igen-igen spille det stykke, som man har svært ved, så er evnen til at spille eller synge noget, som de fleste glædes ved resten af livet, når først de har fået et fortroligt forhold til det.

Derfor er det en rigtig god idé, hvis I som forældre stimulerer jeres børn til at lære at spille eller synge. Vi kan for eksempel foreslå, at I motiverer jeres børn til at synge i kor. Og det er der rigtig mange muligheder for i Danmark. Der er for eksempel mange musikskoler i Danmark, hvor børn kan lære at spille et instrument eller synge i kor.

Det rigtige tøj er med til at fastholde interessen

Hvis dine børn har fået interesse for at synge i kor, skal de på et eller tidspunkt også optræde med det foran et publikum. Det kan være, når musikskolen skal give en af sine koncerter, hvor koret indgår med sine sange, eller hvis børnene er kommet med i et andet kor, som jævnligt har koncertfremførelser.

Noget af det, der kan være med til at fastholde interessen for at være med i koret og for at være med til at give koncerter, er at have noget tøj, som passer til lejligheden. På den store netbutik med børnetøj, https://kidsbrandstore.dk/, kan du sammen med dit barn kigge hele udvalget igennem og finde tøj, der passer til koret. Måske er der nogle retningslinjer for, hvordan man skal være klædt, hvis man som medlem af et kor skal være med til at give koncert, og I kan med garanti finde noget i denne netshop, som falder ind under disse kriterier. Der er tøj i mange forskellige stilarter fra rent casual til mere formelt og højtideligt tøj.

En flot tradition

Danmark har en flot tradition for gode børnekor. De fleste kender Danmarks Radios pigekor og drengekor, og det er en stor fornøjelse for de fleste for eksempel nytårsaften at høre pigekoret fremføre nogle af de klassiske danske sange og salmer i forbindelse med overgangen til et nyt år. Og rundt omkring i landet findes der en masse andre gode kor, som vil være et fantastisk miljø for et barn at komme ind i. Blandt andet i Herning, i København og i forbindelse med en lang række af de danske kirker findes der kor, der rækker ud efter de unge talenter. Danmarks Radio har ligefrem sin egen korskole for børn, som er med til at holde pipelinen af unge talenter fyldt, så der hele tiden kan rekrutteres nye medlemmer af de gode børnekor over hele landet.

Webly