Musik øger koncentrationen under eksamenslæsning

Posted by on maj 31, 2021 in Musik og hjernen | Kommentarer inaktiverade för Musik øger koncentrationen under eksamenslæsning

Musik øger koncentrationen under eksamenslæsning

Musik kan bruges i rigtig mange sammenhænge – også når du læser til eksamen. I denne tid er der mange, som sidder og sveder over pensum, og det kan måske være svært at koncentrere sig mange timer ad gangen. Men det kan være en hjælp at lytte til musik, fordi den får dig til at slappe af og koncentrere dig bedre.

Lav en playliste

Du kan lytte til alt fra klassisk musik til dit yndlingsrocknummer, så længe det ikke forstyrrer din læsning. Nogle foretrækker klassisk musik af Bach, Mozart eller Chopin, mens andre hellere vil lytte til rock eller pop. De store klassiske komponisters værker, herunder Beethovens værker, er noget, som mange stadig nyder at lytte til i dag. Du kan lave en playliste med musik, som du gerne vil lytte til under din eksamenslæsning. Måske har du overvejet at få lavet en større barm, når du har overstået dine eksaminer og har god tid i sommerferien. I så fald kan du kontakte https://motiva.health/dk/, som kan hjælpe dig med at få den brystkorrigerende operation, du ønsker dig.

Musik beroliger eksamensnerverne

Er du nervøs for at skulle til eksamen? Det er meget normalt at være nervøs før en eksamen. Men jo bedre forberedt du er, jo nemmere vil det gå. Hundredvis af studerende får hver år piller mod eksamensangst, men det er ikke altid en god løsning. Musik er godt, for det kan være med til at berolige dig i dagene op til eksamen. Når du lytter til rolig og afslappende musik, så får det sindet og kroppen til at falde til ro. Du kan lytte til musik både når du læser og før du falder i søvn om aftenen. Det vil have en positiv effekt på dig.

Mødes med læsegruppen

Måske har du en læsegruppe, som du også mødes med i forbindelse med eksamenslæsning. Det er godt at have nogen at diskutere pensum med, hvis der er noget, man er i tvivl om eller ikke forstår. Når læsegruppen mødes kan I også lytte til forskellig musik, som I kan downloade fra nettet. Med musikken som følgesved bliver det nemmere at fokusere på eksamenslæsningen og få det bedste ud af det. Samtidig kan musikken være med til at dæmpe nervøsiteten helt frem til, at du skal ind i eksamenslokalet.

Webly