Hvordan opstod musik?

Posted by on okt 20, 2019 in Musikkens historie | Kommentarer inaktiverade för Hvordan opstod musik?

Hvordan opstod musik?

 

Har du nogensinde tænkt over, hvordan musik opstod? Kan du forestille en verden uden musik? I denne artikel kan du læse om, hvordan musik opstod.

Musikken kom (måske) før mennesket

En teori fra amerikanske forskere på National Academy of Science i Washington i USA siger, det ikke engang var mennesket, som opfandt musikken.

Det er ikke kun mennesker, som bruger musik, men også dyr som fx fugle og hvaler, der bruger musikken til at udtrykke sig. Hvaler går endda så langt som at bruge musik på samme måde som os mennesker. De gentager og bruger rytme, intervaller, og behagelige toner, når det kommer til sang.

Hvorfor er det relevant? Fordi forbindelsen mellem hvalernes og menneskets forhold til musik har ført til, at de amerikanske forskere arbejder med en teori om, at de fælles forfædre for hvaler og mennesker engang brugte musik på samme måde, og at det var mere end 60 millioner år siden.

Eller var det mennesket?

Men der andre forskere, som mener, at musikken stammer fra stammerne, som de skriver hos Psmag.com. En undersøgelse, som blev udgivet i Journal of Personality and Social Psyhology peger på, at mennesket udviklede musikken som en metode til at styrke bånd i lokale samfund på samme måde som fx tilskuere bruger musik i forbindelse med en fodboldkamp.

Den undersøgelse peger på, at den menneskelige musikalitet er en af de mekanismer, som blev udviklet, da mennesket vænnede sig til at leve i sociale grupper. Her er der tale om biologiske og psykologiske mekanismer, som musikken altså skulle være en del af. Hvilken teori tror du mest på?

Webly