Sådan kan du forbedre din søvn med musik

Posted by on nov 4, 2019 in Musik og hjernen | Kommentarer inaktiverade för Sådan kan du forbedre din søvn med musik

Sådan kan du forbedre din søvn med musik

Har du svært ved at sove om natten? Eller vågner du tit og ofte op i løbet af natten, og har du svært ved at falde i søvn igen? Du er ikke alene! Undersøgelser viser at over 45 procent af os har udfordringer med at sove om natten. Men heldigvis viser undersøgelser også, at du kan forbedre din søvn ved at lytte til afslappende musik.

Overdøv dine tanker

En af de mest hyppige årsager til søvnløshed, er bekymringer og forskellige tanker, som forstyrrer vores nattesøvn. Men bare rolig, her kommer den afslappende musik ind i billedet. Det kan hjælpe at lytte til afslapningsmusik, beroligende lyde fra naturen som fx havets bølger eller fugle. Det kan også hjælpe at lytte til monoton hvid støj.

Det handler blot om at distrahere dine tanker, så du fokuserer på noget andet end dine bekymringer. I et dansk studie som blev offentliggjort i Cochrane Libray, fandt forskerne ud af, at fem ud af seks personer, som lyttede til musik for at sove bedre, sov bedre end de personer, som ikke lyttede til musik, når de skulle sove. Derfor kan du forhåbentligt sove bedre ved at lytte til musik.

Webly